JMR-Chiptuning

CHIPTUNING: WAT IS HET EN WAT LEVERT HET OP? 

Sinds wij bij garage Vakgarage JMR over een chiptuning keurmerk beschikken, krijgen wij veel vragen over wat chiptunen precies inhoudt. Wij bieden graag een zo compleet mogelijke service, zodat onze klanten het maximale rijplezier en -comfort ervaren. Door chiptuning kunnen wij deze missie nog meer waarmaken. En daar vertellen we je alles over! 

Met chiptunen wordt alles uit het motormanagement van de auto gehaald. De nadruk ligt hierbij met name op het optimaliseren van het motormanagement. Dit wordt ook wel ECU tuning genoemd. Dankzij chiptuningfiles wordt er meer kracht uit de motor gehaald. En wat dat betekent? Meer snelheid én dus nog meer rijplezier in je auto. Je zou denken dat het dan al niet beter kan toch? Niets is minder waar! Een upgrade van de snelheid van de motor is enkel een onderdeel van wat chiptuning oplevert. Chiptuning biedt een mooie combinatie van snelheid en zuinigheid; en nog zoveel meer.

 

WAT IS CHIPTUNING?

Moderne motoren worden door een computer aangestuurd, ook wel ECU (Electronic Control Unit) genoemd. De ECU bestuurt en controleert onder andere de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Door chiptuning worden de prestaties van de ECU volledig geoptimaliseerd. Dit maakt dat de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller wordt gemaakt. In andere woorden zorgt chiptuning voor een maximale boost aan alle facetten van de auto. Door de inzet van chiptuningfiles is het mogelijk om iedere krachtbron en zijn karakteristieken volledig tot zijn recht te laten komen.

Dit maakt dat je met chiptuning software alles uit de techniek van je motormanagement haalt. Zowel qua performance als efficiëntie.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN CHIPTUNING?

Chiptuning zorgt voor een krachtigere performance van de auto, zonder dat de originele motor- en rijkarakteristieken verloren gaan. ECU tuning levert de motor optimale prestaties op. Dit uit zich in diverse facetten. Zo ontstaat er na het chippen een upgrade in het motorvermogen en heeft de auto meer trek- en koppelkracht. Dit vormt zich in extra Pk’s en Nm’s. Ook biedt chiptuning een snellere acceleratie, verbeterde driveability en een hogere topsnelheid. De auto krijgt door chiptuning niet alleen meer vermogen, ook wordt de auto veel soepeler door bijvoorbeeld een vlottere respons op het gaspedaal.

Naast dat chiptuningfiles motoren krachtiger, sneller en soepeler maken, wordt de motor ook nog eens schoner en zuiniger. Wegens de efficiënte afstelling na het chippen, is er sprake van een afname van het brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Dit maakt ook dat de emissiewaarden door chiptuning worden verlaagd.

Een bijkomend voordeel is dat chiptuning probleemoplossend werkt. Chiptuning software wordt namelijk gebruikt om foutcodes, storingen en/of andere problemen in het motormanagement systeem te herstellen. Op maat gemaakte chiptuningfiles verkleinen de kans op motorproblemen nóg meer. Dit omdat hiermee voorkomen wordt dat de software en motor niet op elkaar afgestemd zijn. Belangrijk dus om zeker te weten dat er chiptuningfiles van hoge kwaliteit worden gebruikt voor ECU tuning.

 

WELKE TUNING IS GESCHIKT VOOR MIJN AUTO?

Er zijn verschillende tuning manieren om extra motorvermogen te realiseren. Dit kan middels Stage 1, Stage 2 of Stage 3 tuning. Bij Stage 1 chiptuning wordt het motormanagement aangepast met als uitkomst meer vermogen en souplesse in de motor. Dit geldt ook voor Stage 2 chiptuning. Echter, bij deze tuning variant wordt tevens het in- en uitlaatsysteem geoptimaliseerd voor nog meer motorvermogen. Stage 3 tuning wordt toegepast wanneer stage 1 of 2 tuning niet het vermogen oplevert waar men op hoopt. Dit door er ook een grotere turbo te plaatsen.

Welke tuning je ook kiest: voor maximaal rijplezier is het van belang om voor op maat gemaakte chiptuningfiles te kiezen en motor problemen te voorkomen. Zorg er daarom voor dat het chippen altijd door een chiptuning specialist gebeurt.

JE AUTO CHIPTUNEN BIJ VAKGARAGE JMR?

Wil jij meer kracht uit je auto halen en ongekend veel rijplezier ervaren? Maak dan gebruik van onze chiptuning dienst en haal met de op maat gemaakte chiptuning bestanden van MyChiptuningfiles het maximale uit het motorvermogen van je auto. Wij helpen je bij onze garage graag te profiteren van een krachtigere motor performance en besparing op brandstof!